Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
ael

Με Κρισμάν και Μπόζοβιτς άλωσε τα Περιβόλια η ΑΕΛ

Η ΑΕΛ απέδρασε με το "διπλό" απ' τα Περιβόλια επικρατώντας 1-0 του Πλατανιά για την 8η αγωνιστική της Super League. Πρώτη νίκη για τους "βυσσινί" στο πρωτάθλημα, παρέμεινε χωρίς τρίποντο στα Χανιά η ομάδα του Γιώργου Παράσχου.

Το μέτριο ξεκίνημα των δύο ομάδων στο πρωτάθλημα είχε προσδώσει στον αγώνα το χαρακτήρα ματς φωτιά. Ο Πλατανιάς ήθελε να σημειώσει την πρώτη νίκη στα Περιβόλια, ενώ απ' την άλλη πλευρά η ΑΕΛ να πάρει το πρώτο τρίποντο στο πρωτάθλημα.

Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, αλλά οι "βυσσινί" ήταν αυτοί που έφυγαν με τη νίκη απ' τα Περιβόλια χάρη στο γκολ του Κριζμάν στο 21ο λεπτό.

Βέβαια, η ομάδα του Ηλία Φυντάνη χρειάστηκε τις εξαιρετικές αποκρούσεις του Μπόζοβιτς, αλλά και τη σωτήρια επέμβαση του Γιώργου Κούσα πάνω στη γραμμή στο 93'.

Ο Πλατανιάς μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και προσπάθησε να ελέγξει το ρυθμό του αγώνα. Μάλιστα, στο 10ο λεπτό έφτασε μία ανάσα απ' το 1-0, αλλά ο Μπόζοβιτς με διπλή εντυπωσιακή επέμβαση στα σουτ των Ντεβέσα και Γκζέλτσακ κράτησε όρθια την ομάδα του.

Οι παίκτες του Γιώργου Παράσχου συνέχιζαν να πιέζουν για το γκολ, αλλά κόντρα στη ροή του αγώνα η ΑΕΛ πήρε το προβάδισμα. Στο 21', ο Γουάλας εκμεταλλεύτηκε το λάθος γύρισμα του Στόιτσεφ, έκανε τη σέντρα απ' τα αριστερά και ο Κριζμάν με πλασέ στην κίνηση νίκησε τον Κοκκαλά για το 1-0.

Οι "βυσσινί" θέλησαν να εκμεταλλευτούν το μομέντουμ κι έχασαν μία καλή ευκαιρία με τον Ντέλετιτς, το σουτ του οποίου έδιωξε σε κόρνερ ο Κοκκαλάς.

Οι Χανιώτες προσπάθησαν να ξεπεράσουν την ψυχρολουσία και πίεσαν για την άμεση ισοφάριση. Στο 28' το σουτ του Πλιάτσικα πέρασε άουτ, ενώ στο 31' ο Ντεβέσα παρότι βρέθηκε απέναντι στον Μπόζοβιτς, δεν έκανε καλό κοντρόλ και έχασε μία μεγάλη ευκαιρία να φέρει το ματς στα ίσα.

Οι γηπεδούχοι συνέχιζαν να πιέζουν, αλλά οι "βυσσινί" πήγαν στα αποδυτήρια προηγούμενοι στο σκορ.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο Πλατανιάς έχασε μία καλή ευκαιρία, αλλά ο Μπόζοβιτς είπε "όχι" σε σουτ του Ενσικουλού μέσα απ' την μεγάλη περιοχή. Η ομάδα του Γιώργου Παράσχου διατήρησε τα ηνία του αγώνα, αλλά δυσκολευόταν να βρει χώρους προς την αντίπαλη εστία. Αντίθετα, στο 71' οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να διευρύνουν το προβάδισμά τους, αλλά ο Πλιάτσικας πρόλαβε τον Κριζμάν την τελευταία στιγμή.

Στο 93', ο Πλατανιάς έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση, αλλά ο Κούσας έδιωξε πάνω στη γραμμή το πλασέ του Ενσικουλού, ο οποίος νωρίτερα είχε εκμεταλλευτεί την κακή έξοδο του Μπόζοβιτς. Ετσι, οι "βυσσινί"  πήραν μία σπουδαία νίκη, την πρώτη στο πρωτάθλημα ύστερα από οκτώ αγωνιστικές.

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιώργος Παράσχος): Κοκκαλάς, Στάθης, Πλιάτσικας, Πριντέτα (77' Παπανικολάου), Κοροβέσης, Πατράλης, Κρος, Ενσικουλού, Ντεβέσα (77' Δημούτσος), Στόιτσεφ (53' Μπούντνικ), Γκζέλτσακ.

ΑΕΛ (Ηλίας Φυντάνης): Μπόζοβιτς, Ρέντζας, Ζίζιτς, Φάρκας (63' Κούσας), Γουάλας, Φατιόν, Αγκάνοβιτς, Κριζμάν, Λεοζίνιο (80' Λαγός), Ντέλετιτς, Ναζλίδης (91' Περονε).