Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Τζενγκο

Καλές επιδόσεις στα Παπαφλέσσεια

Η Ελίνα Τζένγκο κατέκτησε τη νίκη στον ακοντισμό στα Παπαφλέσσεια με βολή στα 60,00 μέτρα.

Η πρωταθλήτρια της Ευρώπης του 2022 αντιμετώπισε κάποια τεχνικά θέματα κατά τη διάρκεια του αγώνα, τα οποία τη δυσκόλεψαν να επιτύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα πριν από την έκτη βολή. Ωστόσο, η αθλήτρια του Γιώργου Μποτσκαριώβ θα συνεχίσει τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στην Πολωνία.

Το πρόγραμμα της ημέρας άνοιξε με τα εμπόδια των γυναικών με την Ελισάβετ Πεσιρίδου να ανοίγει τη σεζόν ιδανικά. Η αθλήτρια της Ιωάννας Σιώμου, μετά το πέρασμα στο διασυλλογικό, έτρεξε σήμερα σε 13.18 και έδειξε πως σύντομα θα είναι σε θέση να διεκδικήσει επιδόσεις κάτω από τα 13.10.

Η αθλήτρια κατέλαβε τη δεύτερη θέση πίσω από την Κλαούντια Βόντουνικ με 13.17. Το ύψος των γυναικών ήταν από τα αγωνίσματα με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, αφού παρούσες ήταν τόσο η Παναγιώτα Δόση όσο και η Τατιάνα Γκούσιν. Η πρώτη αναδείχθηκε νικήτρια με 1,88 μ. και καλές προσπάθειες στη συνέχεια στα 1,92 μέτρα.

Η Γκούσιν αφού ξεπέρασε τα 1,85 μ. τη τρίτη, άφησε το 1,88 μ. για να δει τον πήχη στα 1,90 μ., όπου έκανε τρεις άκυρες προσπάθειες.