Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Γ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ: Η Ελλάδα έχει διασυρθεί στην Ευρώπη για το πώς χειρίζεται την τραγωδία των Τεμπών και κανενός το αυτί δεν ιδρώνει

Η Ελλάδα έχει διασυρθεί στην Ευρώπη για το πώς χειρίζεται την τραγωδία των Τεμπών και κανενός το αυτί δεν ιδρώνει

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ξεφτίλα για την Ελλάδα με αυτό που συμβαίνει στο ευρωκοινοβούλιο με την Μαρία Καρυστιανού. Ποιο; Να πηγαίνει η εκπρόσωπος των συγγενών των θυμάτων των Τεμπών και να ζητά από την Ευρώπη να κάνει όλα όσα χρειάζονται για να δικαιωθεί η ψυχή του παιδιού της. Και φυσικά των άλλων 56 αθώων θυμάτων. 

Δύο φορές έχει μιλήσει στους ευρωβουλευτές η Μ. Καρυστιανού, διότι βλέπει αυτό που βλέπουμε όλοι μας. Ότι υπάρχει σχέδιο συγκάλυψης για τους πραγματικούς ενόχους της τραγωδίας στα Τέμπη.

Κι επειδή όλοι οι συγγενείς των θυμάτων φοβούνται ότι δεν πρόκειται να χυθεί φως στην υπόθεση υποχρεώθηκαν να ενημερώσουν την Ευρώπη. Στο πλευρό τους είναι και 1.330.000 συμπολίτες τους.

Ό,τι πιο ντροπιαστικό για μια χώρα. Πραγματικός διασυρμός. Οι πολίτες της να μην την εμπιστεύονται και να ζητούν την επέμβαση της Ευρώπης.

Και το πιο φοβερό είναι ότι κανενός το αυτί δεν ιδρώνει. Όχι μόνο της κυβέρνησης, αλλά γενικά του πολιτικού συστήματος. Πετάνε τη μπάλα στην εξέδρα.

Το Μάτι, τα Τέμπη και κάθε τραγωδία που έχει θύματα απλούς πολίτες – ακόμα και οικονομικά θύματα όπως με τις καταστροφές στη Θεσσαλία - πρέπει να είναι στην πρώτη θέση της δικαιοσύνης.  

Και, έστω για μια φορά σε αυτόν τον τόπο, να πληρώσουν αυτοί που πρέπει να πληρώσουν. Μπας και μπει το νερό στο αυλάκι και η δικαιοσύνη να σταθεί στο ύψος της.     

Υ.Γ.: Εννοείται ντροπή και αίσχος για τα ΜΜΕ που "έθαψαν" την ομιλία της Μ. Καρυστιανού. Πρώτο θέμα ήταν αυτό κι όμως πέρασε στα πολύ ψιλά...