Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
ΡΕΑΛ

Τσους Ματέο: «Απόψε θα κλάψουμε, αύριο θα σταθούμε όρθιοι»

Σκασμένος ήταν ο Τσους Ματέο το βράδυ της Κυριακής (26/5), μετά της ήττας της Ρεάλ από τον Παναθηναϊκό. Ο Ισπανός προπονητής στάθηκε στα μεγάλα σουτ του Κώστα Σλούκα και εξήγησε πως η ομάδα του δεν ήταν αρκετά πειθαρχημένη.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Θέλω να συγχαρώ τον Παναθηναϊκό. Άξιζε να νικήσει, έκανε σπουδαίο δεύτερο μέρος. Ήταν ο τελικός μίας σκληρής χρονιάς, κάναμε εκπληκτική δουλειά σε όλη τη σεζόν. Ίσως το αποτέλεσμα να μας βάζει σε σκέψεις, αλλά κάναμε καλή δουλειά. Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου. Συνεχώς πάλευαν για το back-to-back. Παλέψαμε. Δεν είναι εύκολο να κατακτήσεις δύο τρόπαια. Παλέψαμε μέχρι τα τελευταία λεπτά, αλλά πρέπει να σας πω ότι στο πρώτο μέρος καταλάβαμε άριστα τι έπρεπε να κάνουμε. Και κάναμε καλή δουλειά.

Ο Παναθηναϊκός ανέβασε τα επίπεδα ενέργειας στην άμυνα, έπαιξε με περισσότερο δυναμισμό και ξεκινήσαμε να χάνουμε την ενέργειά μας. Σουτάραμε πολύ από την περιφέρεια. Ο Σλούκας το άξιζε, έβαλε 2-3 πολύ σημαντικά σουτ. Είμαι πολύ περήφανος για τους παίκτες μας, δεν ήταν εύκολο να φτάσουμε στον τελικό. Τώρα έχουμε δύο επιλογές. Ή θα κλάψουμε ή θα σηκωθούμε. Απόψε θα κλάψουμε, αύριο θα σταθούμε όρθιοι. Κάποιες φορές νικάς, κάποιες φορές χάνεις και τώρα πρέπει να δείξουμε τον χαρακτήρα μας.

Όλοι οι παίκτες μου έκαναν ό,τι καλύτερο μπορούσαν. Μετά από το ημίχρονο αρχίσαμε να χάνουμε τον έλεγχο, γιατί δεν παίξαμε πειθαρχημένα. Είναι σημαντικό να είμαστε πειθαρχημένοι. Κάπως μπερδευτήκαμε, πήγαμε στο περιφερειακό σκορ αντί να επιτεθούμε με ορμή. Έπρεπε να δημιουργήσουμε από μέσα προς τα έξω. Πρέπει να παίζουμε σε αυτό το πρόγραμμα, που είναι πολύ σκληρό. Θα αντιμετωπίσουμε τη Μπαρτσελόνα την Τετάρτη. Δεν σταματάμε. Είναι δύσκολο, αλλά έτσι είναι. Δεν μπορώ να γκρινιάζω γι' αυτή την κατάσταση.

Για την κούραση πρέπει να ρωτήσετε τους παίκτες. Θα κλείσουμε τη σεζόν με +90 αγώνες. Δεν είναι εύκολο. Νομίζω ότι αυτό μπορώ να απαντήσω μόνο. Είναι πολλά τα παιχνίδια, υπάρχουν και οι εθνικές ομάδες. Δεν είναι εύκολο να διατηρήσεις καλή φυσική κατάσταση από την αρχή μέχρι το τέλος. Και η EuroLeague έχει καταπληκτικό επίπεδο, όπως και το πρωτάθλημά μας».