Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ο Τάσος Μπακασέτας

Μπακασέτας: «Οφείλουμε να πάρουμε το κύπελλο»

Παναθηναϊκός και Άρης θα κοντραριστούν το Σάββατο (25/5 20:30) για τον τελικό κυπέλλου Ελλάδος που θα γίνει στον Βόλο.

Γι΄ αυτό το μεγάλο παιχνίδι μίλησε ο Τάσος Μπακασέτας και ανέφερε πως αποτελεί υποχρέωση για τον Παναθηναϊκό να κατακτήσει το τρόπαιο.

Αναλυτικά όσα είπε ο Τάσος Μπακασέτας:

Με ποιο τρόπο θα πρέπει να αντιμετωπίσουν οι παίκτες του Παναθηναϊκού τον τελικό Κυπέλλου με τον Άρη;

«Ένας τελικός είναι πάντα ένα ιδιαίτερο παιχνίδι.

Είναι ένα ιδιαίτερο ματς γιατί γνωρίζεις πως αν κερδίσεις αυτό το ματς, θα σηκώσεις το τρόπαιο, οπότε το κάνει πολύ ιδανικό για εμάς.

Περιμένω ένα παιχνίδι στο οποίο θα είμαστε αποφασισμένοι από το ζέσταμα ακόμη και απόλυτα συγκεντρωμένοι, ώστε να πετύχει τον έναν από τους δύο στόχους που είχε θέσει η ομάδα από την αρχή της χρονιάς».

Στο πρόσφατο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό είχατε καλή εικόνα για περίπου μια ώρα, αλλά μετά φάνηκε να λείπει η διάρκεια. Είναι ένα από τα σημεία που θα προσπαθήσετε να βελτιώσετε στον τελικό;

«Αναλύουμε με τον προπονητή το τι πήγε λάθος και το πια κομμάτια κάναμε πολύ καλά στο προηγούμενο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό.

Όμως θεωρώ πως αυτό τώρα είναι «μια κουβέντα να γίνεται», διότι ο αγώνας που θα παίξουμε τώρα είναι τελείως διαφορετικός από όλους τους υπόλοιπους.

Είναι το πιο σημαντικό ματς της χρονιάς από αυτά που έχω παίξει από τότε που ήρθα στην ομάδα, οπότε θεωρώ ότι η συγκέντρωση όλων είναι σ’ αυτό το παιχνίδι και δεν σκεφτόμαστε το τι έγινε πριν και το τι θα γίνει μετά.

Ένα παιχνίδι είναι, οφείλουμε να πάρουμε το τρόπαιο και θα κάνουμε τα πάντα για να το δείξουμε στον αγωνιστικό χώρο». 

Είπες νωρίτερα για το πόσο έτοιμοι θα πρέπει να παρουσιαστείτε στον αγωνιστικό χώρο. Θεωρείς πως είναι ένα παιχνίδι για το οποίο θα πρέπει να δώσετε περισσότερο βάρος στην πνευματική προετοιμασία του;

«Θεωρώ ότι για να βρισκόμαστε στο επίπεδο που βρισκόμαστε, όλοι έχουμε κάποιο ταλέντο, κάποια ικανότητα, ο καθ’ ένας ξεχωριστά με τα χαρακτηριστικά που τον διακρίνουν. 

Αυτό που κάνει τη διαφορά στον πρωταθλητισμό, στο να κερδίζεις τα μεγάλα παιχνίδια είναι το πνευματικό κομμάτι.

Εμένα αυτή είναι η άποψή μου και θεωρώ πως σε τέτοια παιχνίδια παίζει πολύ μεγάλο ρόλο το πώς θα προετοιμαστεί ο κάθε παίκτης ξεχωριστά.

Το πώς θα «φτιάξει» τον εαυτό του, το πώς θα μπορέσει να διαχειριστεί  όλη αυτή τη πίεση και τις καταστάσεις που θα αντιμετωπίσει μέσα στο παιχνίδι.

Οπότε θεωρώ πως το πνευματικό κομμάτι έχει γίνει πλέον, αν και ανέκαθεν ήταν απλά τώρα ακούγεται περισσότερο, πάρα πολύ σημαντικός τομέας του πρωταθλητισμού».