Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Formula 1: «Αυτό που έκανε ο Φερστάπεν στον Χάμιλτον ήταν ανόητο»

Formula 1: «Αυτό που έκανε ο Φερστάπεν στον Χάμιλτον ήταν ανόητο»

Με τη φετινή μάχη τίτλων να έχει μετατραπεί σε κόντρα ανάμεσα σε Scuderia Ferrari και Red Bull Racing, Σαρλ Λεκλέρ εναντίον Μαξ Φερστάπεν, λίγοι συζητούν πια όσα επεισοδιακά έγιναν πέρυσι ανάμεσα στον Παγκόσμιο Πρωταθλητή της Formula 1 και τον Λούις Χάμιλτον.

Οι δυο τους είχαν πολλές αμφιλεγόμενες μονομαχίες στη μάχη για το θρόνο του 2021, με πιο χαρακτηριστικές τη σύγκρουσή τους στο Grand Prix της Μεγάλης Βρετανίας όπου ο Ολλανδός κατέληξε στον τοίχο, στο Grand Prix της Βραζιλίας όπου ουσιαστικά ώθησε τον Βρετανό στη στρωμένη με άσφαλτο έξοδο διαφυγής και στο Grand Prix της Σαουδικής Αραβίας, όπου τα φρένα του οδηγού της RBR, οδήγησαν σε σύγκρουση.

Μαξ Φερστάπεν και Λούις Χάμιλτον

Ο πάντα χαμηλών τόνων Έντριαν Νιούι, μίλησε για αυτά τα συμβάντα σε συνέντευξή του στο The Race. Ο επικεφαλής τεχνικός υπεύθυνος της Red Bull Racing υπερασπίστηκε τον οδηγό του αν και παραδέχθηκε πως κάποιες κινήσεις του ήταν πέραν του ορίου.

«Νομίζω πως η φήμη του ως άγριος οδηγός είναι άδικη. Πιθανώς αυτό που έκανε πέρυσι στη Βραζιλία να ήταν λίγο άτακτο. Κι αυτό που έκανε στη Σαουδική Αραβία να ήταν ανόητο. Νομίζω πως εκνευρίστηκε που δεν τον προσπέρασε ο Λούις αλλά και πάλι, δεν θα έπρεπε να φρενάρει μπροστά του. Ωστόσο, στο Σίλβερστον για μένα ήταν ένα… επαγγελματικό φάουλ από τον Χάμιλτον αλλά ο κόσμος έχει μάλλον κοντή μνήμη. Βάζουν ταμπέλες στους ανθρώπους κι αυτές κάνουν καιρό να φύγουν», είπε ο Νιούι.

Έπειτα, ο 63χρονος Βρετανός αναφέρθηκε και στα μοναδικά χαρίσματα του Φερστάπεν. Μετρώντας 34 χρόνια στη Formula 1, έχει συνεργαστεί με πολλούς κορυφαίους οδηγούς και μπορεί να διακρίνει τα στοιχεία που καθιστούν τον Ολλανδό ξεχωριστό.

«Το σπουδαίο με τον Μαξ είναι πως μαζί του, πάντα ξέρεις τι είναι ικανό να κάνει το μονοθέσιο γιατί πάντα μπαίνει μέσα και το στύβει. Η πληροφόρηση που δίνει μετά στους μηχανικούς είναι καλή, αντιλαμβάνεται τι κάνουν τα ελαστικά και πως να τα διαχειριστεί. Η συνεργασία μαζί του είναι πολύ εύκολη, πολύ ανοιχτή. Του ζητάς να δοκιμάσει πράγματα κι αυτός πάντα το προσπαθεί», τόνισε ο Νιούι.
Νιούι, Φερστάπεν, Χόρνερ

Μετά το 1-2 στο Grand Prix της Εμίλια-Ρομάνια που έλαβε χώρα στη θρυλική Ίμολα, η Red Bull Racing ψαλίδισε στους 11 τους πόντους της διαφοράς από τη Ferrari στην κατάταξη των κατασκευαστών. Όσο για τη βαθμολογία των οδηγών, ο νικητής επί ιταλικού εδάφους Φερστάπεν, πέρασε δεύτερος και είναι πλέον 27 πόντους πίσω από τον Λεκλέρ.

Επόμενο πεδίο μάχης για το μαγικό κόσμο της Formula 1, είναι οι δρόμοι του Μαϊάμι, την προσεχή Κυριακή 8 Μαΐου.