Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Σον

Βίντεο: Ο Σον της χάλασε τα ... εγκαίνια

Τους πρώτους της τρεις βαθμούς στον 5΄όμιλο πήρε η Τότεναμ, επικρατώντας με 1-0 της ΤΣΣΚΑ στο «ΤΣΣΚΑ Αρένα» που φιλοξένησε για πρώτη φορά ευρωπαϊκό παιχνίδι. Σκόρερ για τους σπέρς, ο Χέουνγκ Μιν Σον.

Η ομάδα του Ποκετίνο ρέφαρε την ήττα από τη Μονακό στην 1η αγωνιστική ενώ η ρωσική ομάδα παρέμεινε στον ένα βαθμό.

Η Τότεναμ ήλεγχε τον ρυθμό στο πρώτο μέρος με καλή κυκλοφορία. Με την συμπλήρωση μισής ώρα αγώνα η ΤΣΣΚΑ απείλησε με τον Τόσιτς να σουτάρει ψηλά από καλή θέση. Στο 39’ο Γιάνσεν έπιασε την κεφαλιά αλλά έστειλε την μπάλα πάνω στον Ακινφέεφ. Στο 42’ ο Ερικσεν σέντραρε στον Ντέλε Αλι ο οποίος είδε την ψηλοκρεμαστή του κεφαλιά να περνά άουτ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με χαμένες ευκαιρίες εκατέρωθεν. Στο 54’ η μπάλα πέρασε χιλιοστά δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Ακινφέεφ σε προσπάθεια του Σον. Το παιχνίδι άνοιξε με τους σπερς να δημιουργούν επικίνδυνες φάσεις στα καρέ των Ρώσων. Η ομάδα του Σλούτσκι από την πλευρά της προσπαθούσε να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις.

Η Τότεναμ άνοιξε το σκορ στο 71’! Ο Λαμέλα με κάθετη βρήκε τον Χέουνγκ Μιν Σον και ο Κορεάτης με πλασέ νίκησε τον Ακινφέεφ. Για τον Σον αυτό ήταν το τρίτο γκολ στα τελευταία δύο παιχνίδια και το 5ο σε ισάριθμα παιχνίδια που έχει παίξει! Τρία λεπτά αργότερα ο Κορεάτης θα μπορούσε να πετύχει και δεύτερο γκολ αλλά ο Αλεξέι Μπερεζούτσκι έκοψε με το στήθος προ γραμμής. Στο 85’ ο Νάτχο που είχε μπει ως αλλαγή έχασε πολύ καλή ευκαιρία να ισοφαρίσει από πλάγια θέση σουτάροντας άστοχα.

ΤΣΣΚΑ (Σλούτσκι) (4-2-3-1): Ακινφέεφ, Φερνάντες, Β. Μπερεζούτσκι (46’ Α. Μπερεζούτσκι), Ιγκνασέβιτς, Στσένικοφ, Γκολόβιν, Βέρνμπλουμ, Ερεμένκο, Τόσιτς (72’ Νάτχο), Μιλάνοφ, Τραορέ

ΤΟΤΕΝΑΜ (Ποκετίνο) (4-3-3): Γιορίς, Τρίπιερ, Αλντερβάιρελντ, Βερτόνχεν, Ντέιβις, Ερικσεν, Βανιάμα, Ντέλε Αλι (82’ Ουίνκς), Λαμέλα, Γιάνσεν (67’ Ενκουντού), Χέουνγκ Μιν-Σον