Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Γ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ: Η αποψινή κούπα δείχνει και το αύριο σε Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ

Η αποψινή κούπα δείχνει και το αύριο σε Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ

Στον αποψινό τελικό δεν παίζεται απλά ένας τίτλος που θα γραφτεί στην ιστορία του θεσμού του κυπέλλου κι αυτό ήταν. Παίζεται το σήμερα και το αύριο του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ. Όσο κι αν ακούγεται υπερβολικό. Είναι μια πραγματικότητα.

Ο Παναθηναϊκός έχει μικρύνει. Αρέσει, δεν αρέσει αυτό σε κάποιους. Είναι η σκληρή αλήθεια. Με τον Αλαφούζο οι «πράσινοι» θεωρούνται μια τριτοτέταρτη ομάδα που πρώτα είχε σαν στόχο να ξαναπαίξει στην Ευρώπη μετά από πέντε χρόνια και στη συνέχεια να διεκδικήσει και να κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Γι’ αυτό και ο τελικός με τον ΠΑΟΚ έχει τεράστια σημασία για το κλαμπ. Διότι αν τα καταφέρει να στεφθεί κυπελλούχος θα δρομολογήσει σιγά σιγά την επιστροφή στον δρόμο προς την κανονικότητα.

Και εκεί θα φανεί κατά πόσο ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ είναι διατεθειμένος και αποφασισμένος να ρίξει χρήματα και να ενισχύσει τον Παναθηναϊκό με παίκτες από το πάνω ράφι. Με παίκτες που θα κάνουν τη διαφορά και θα βοηθήσουν το «τριφύλλι» να ανθίσει, έτσι ώστε να πηγαίνει στο Καραϊσκάκη να κερδίζει, όπως έκανε πριν από λίγες ημέρες.

Άρα, οι παίκτες του Παναθηναϊκού, που ξέρουν πολύ καλά ποια φανέλα φοράνε, είναι υποχρεωμένοι να μπουν στον αγωνιστικό χώρο με το μαχαίρι στα δόντια και να δώσουν ό,τι έχουν και δεν έχουν. Διαφορετικά η απογοήτευση θα είναι μεγάλη. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται…

Ο ΠΑΟΚ εδώ και αρκετό καιρό δεν βλέπεται. Ξεχάστε τη νίκη με τον Παναθηναϊκό στο τελευταίο ματς των πλέι οφ.

Ναι μεν αντιμετώπισε πολλά προβλήματα με τραυματισμούς και οι παίκτες κουράστηκαν από τα συνεχόμενα και απαιτητικά παιχνίδια, όμως η ομάδα… σερνόταν.

Η εικόνα της δεν είχε ουδεμία σχέση με την ομάδα που από αρχές Δεκεμβρίου πήρε την ανηφόρα κι έφτασε να διεκδικεί την πρόκριση της στα ημιτελικά του Κόνφερενς Λιγκ. Η γκρίνια ήταν μεγάλη. Μέχρι και ο Λουτσέσκου τα άκουσε από μερίδα οπαδών.

Ο ΠΑΟΚ, λοιπόν, καλείται στον τελικό να δώσει απαντήσεις. Πρώτα στον ίδιο του τον εαυτό. Να αποδείξει ότι έχει μέταλλο και μπορεί να ανταποκριθεί και να πάρει ένα ακόμα τρόπαιο στη χρυσή εποχή του Ιβάν Σαββίδη.

Το ματς της περασμένης Τρίτης ήταν κάτι τελείως διαφορετικό. Πιθανή αποτυχία, σε συνδυασμό με το παρατεταμένο ντεφορμάρισμα, ενδεχομένως να προκαλέσει τριγμούς και εσωτερικά θέματα στην ομάδα.

Μιλάμε για έναν αγώνα το αποτέλεσμα του οποίου θα κρίνει πολλά και για το μέλλον κάποιων παικτών. Ίσως γι’ αυτό ο πανούργος Λουτσέσκου έκανε διαχείριση το τελευταίο διάστημα. Επειδή ήθελε να έχει στη διάθεσή του όλους τους βασικούς ποντάροντας ότι σε αυτό το παιχνίδι θα δώσουν όλο τους το είναι.

Θεωρητικά οι παναθηναϊκοί έχουν μεγαλύτερη κάψα να πάρουν το κύπελλο, όμως στον ΠΑΟΚ δεν πάνε πίσω. Κι ας έχουν ένα πολύ μικρό προβάδισμα λόγω των τεσσάρων κατακτήσεων την τελευταία πενταετία και, μάλιστα, τα τρία στο ΟΑΚΑ.

Ο τελικός είναι ανοιχτός. Ο ΠΑΟΚ διαθέτει προσωπικότητα και ο Παναθηναϊκός είναι η καλύτερη ομάδα του τελευταίου διμήνου.