Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
 Γ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ: Με τα 4,5 εκατ. ευρώ τον χρόνο που θα πάρει ο Χάμες, ο Μαρινάκης θα μπορούσε να φέρει δύο σεντερμπακάρες

Με τα 4,5 εκατ. ευρώ τον χρόνο που θα πάρει ο Χάμες, ο Μαρινάκης θα μπορούσε να φέρει δύο σεντερμπακάρες

Το χθεσινό ματς δεν αντέχει σε κριτική. Γιατί απλά ο Ολυμπιακός δεν κατέβηκε στον αγωνιστικό χώρο.

Κι ούτε στα δικά μου μάτια η Φράιμπουργκ ήταν η υπερομάδα όπως μας παρουσίασαν κάποιοι. Ο Ολυμπιακός την έκανε να φαίνεται Μπάγερν. Ο ανύπαρκτος Ολυμπιακός. Μια ομάδα χωρίς αρχή, μέση και τέλος. Κι έναν προπονητή χαμένο στο διάστημα.

Το γράφω χρόνια. Στον Ολυμπιακό δεν έχουν όραμα για την ευρωπαϊκή διάκριση. Διαφορετικά θα λειτουργούσαν ορθολογικά. Με σχεδιασμό για την πραγματική ενίσχυση της ομάδας.

Για παράδειγμα, ο Μαρινάκης ξοδεύει του κόσμου τα λεφτά να πάρει παικταράδες και η ομάδα δεν έχει άμυνα.

Τι ήταν αυτό με το δίδυμο Σισέ, Μπα; Αυτοί οι δύο δεν μπορούν να αλλάξουν δυο πάσες στα τρία μέτρα. Είναι κατάντια για τον Ολυμπιακό να παίζει με αυτό το κεντρικό δίδυμο.

Μόνο με τα χρήματα που θα κοστίσει ο Ροντρίγκες για έναν χρόνο, δηλαδή 4, 5 εκατ. Ευρώ,  ο Μαρινάκης θα μπορούσε να  πάρει δυο σεντερμπακάρες.

Όχι ότι δεν υπάρχει θέμα και με τα μπακ. Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε ο Βρσάλικο. Εκτός τόπου και χρόνου ο Ρέτσος  ως αριστερός μπακ. Παλαίμαχος ο Μπουχαλάκης. Απορία όλων πώς παίζει ο Τζο και κάθεται στον πάγκο ο Ελ Αραμπί. Και ένα σωρό άλλα πράγματα.

Ο Ολυμπιακός δεν βλέπεται. Τι να συζητήσουμε για πάθος, ενέργεια,  τρεξίματα, ρόλους,  κάθετες, άπλωμα παιχνιδιού, επιθετικότητα. Μόνο με τον Βόλο ήταν καλός στο δεύτερο ημίχρονο. Χθες οι παίκτες του είχαν πάει για μπάνιο στον Αστέρα.

Η ομάδα θέλει χρόνο, αλλά με αυτή την εικόνα δεν είναι εύκολο να συμμαζευτεί η κατάσταση. Κι ο κόσμος ελπίζει ότι με τον Μαρσέλο, τον Χάμες, τον κυνηγό Μπακαμπού και τον  κόφτη Σαμασέκου ο Ολυμπιακός θα αρχίσει να παίρνει τα πάνω του.

Τουλάχιστον στο πρωτάθλημα, διότι στην Ευρώπη δικαίωμα συμμετοχής έχει μόνο ο Βραζιλιάνος και ο Ολυμπιακός είναι ήδη στριμωγμένος στα σχοινιά. Παίζει την τρίτη θέση με την Καραμπάγκ.

Όσο για τον προπονητή είναι πελαγωμένος και δείχνει λίγος να αλλάξει την κατάσταση. Η πάγια θέση μου είναι ότι ο Ολυμπιακός έχει ανάγκη από προπονητή που το όνομά του θα είναι μεγαλύτερο από αυτό της ομάδας του. Θέλει προπονητή με βαρύ βιογραφικό, με προσωπικότητα που θα κάνει τη διαφορά και θα δείξει ποιος είναι ο καλύτερος δρόος για την ευρωπαϊκή καταξίωση.