Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
ΒΙΝΤΕΟ - Champions League: Ο εκπληκτικός Βλαχοδήμος «χάρισε» βαθμό στην Μπενφίκα ενάντια στην Παρί

ΒΙΝΤΕΟ - Champions League: Ο εκπληκτικός Βλαχοδήμος «χάρισε» βαθμό στην Μπενφίκα ενάντια στην Παρί

Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος σε μία από τις κορυφαίες εμφανίσεις της καριέρας του κράτησε μόνος του το 1-1 για την Μπενφίκα απέναντι στα… πυρηνικά της Παρί Σεν Ζερμέν!

Ίσως δεν το έχουμε καταλάβει, δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει, αλλά ο «Odi» θεωρείται αυτή τη στιγμή μέσα στο Top-10 με τους κορυφαίους τερματοφύλακες στον κόσμο! 

Δεν είναι απλώς ο βασικός τερματοφύλακας της Μπενφίκα, αλλά ένας από τους ηγέτες της, από τους σταρ της.

Στο «Ντα Λουζ» η Παρί Σεν Ζερμέν εμφάνισε την φονική τριπλέτα των Μέσι, Νεϊμάρ και Εμπαπέ, ωστόσο ο Βλαχοδήμος ήταν εκεί και στο δεύτερο μέρος κράτησε μόνος του με τις επεμβάσεις του 1-1 για τους Λουζιτανούς σε ένα απίθανο παιχνίδι που είχε ως μεγάλου πρωταγωνιστές τους δύο τερματοφύλακες.

Διότι μπορεί η Παρί Σεν Ζερμέν να προηγήθηκε με ένα καταπληκτικό πλασέ του Λιονέλ Μέσι (21’, 0-1), ωστόσο ο Ντοναρούμα ήταν αυτός που την κράτησε μέσα στο παιχνίδι.

Στο πρώτο μέρος οι Πορτογάλοι κυριάρχησαν και χρειάστηκαν τουλάχιστον τέσσερις πολύ μεγάλες επεμβάσεις του Ιταλού τερματοφύλακα, που έμοιαζε Κέρβερος στο πρώτο μισό του παιχνιδιού.

Ωστόσο, αυτός που κατάφερε να τον νικήσει ήταν ένας συμπαίκτης του. Από φαρμακερή σέντρα του Γκριμάλντο, ο Ντανίλο έβαλε άτσαλα το σώμα του και έκανε το 1-1.

Στην επανάληψη οι Γάλλοι βγήκαν θυμωμένοι και αποφασισμένοι να πάρουν το διπλό όμως λογάριασαν χωρίς τον Βλαχοδήμο.

Ο Έλληνας τερματοφύλακας αρνήθηκε το γκολ σε δύο καθαρές ευκαιρίες του Χακίμι (στην δεύτερη εξ’ αυτών ο Νεϊμάρ που πήρε το ριμπάουντ είχε ψαλιδάκι στο δοκάρι), σε φάουλ του Νεϊμάρ, ενώ έκανε την απόκρουση του αγώνα σε απίθανο φαλτσαριστό σουτ του Μπαπέ!

Κι όλα αυτά δίχως να αναφέρουμε τις πολλές «μικρές» αποκρούσεις σε πιο απλές φάσεις, το καθαρό μυαλό σε όλες τις εξόδους και το εξαιρετικό παιχνίδι με τα πόδια!

Στο τέλος η Μπενφίκα είχε καθαρή ευκαιρία σε σλάλομ του Ράφα Σίλβα να κλέψει το ματς, όμως ο Ντοναρούμα θέλησε να κλέψει λίγη από την δόξα του Odi, σε μία βραδιά που οι δύο τερματοφύλακας έκλεψαν την παράσταση…

ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Βλαχοδήμο, Μπα, Σίλβα, Οταμέντι, Γκριμάλντο, Φλορεντίνο Λουίς, Φερνάντες (78’ Άουρσνες), Ζοάο Μάριο, Ράφα Σίλβα, Νέρες (91’ Πίνιο), Γκονσάλο Ράμος (78’ Ντράξλερ).

ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ: Ντοναρούμα, Ντανίλο, Μαρκίνιος, Σέρχιο Ράμος, Χακίμι, Βιτίνια (87’ Φαμπιάν Ρουίθ), Βεράτι, Μέντες (67’ Μπερνάτ), Μέσι (82’ Σαράμπια), Νεϊμάρ, Εμπαπέ.