Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Μίντιλαντ

Champions League: Αποκλεισμός στα πέναλτι για την ΑΕΚ Λάρνακας

Η ΑΕΚ Λάρνακας γνώρισε οδυνηρό αποκλεισμό με 4-3 στα πέναλτι από τη Μίντιλαντ για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League, με... μοιραίο τον Όμρι Άλτμαν. Ο αγώνας έληξε ισόπαλος 1-1 τόσο στην κανονική διάρκεια όσο και στην παράταση που ακολούθησε. 

Η κυπριακή ομάδα μπήκε δυνατά στον αγώνα με το γκολ του Βίκτορ Ολατούντζι μόλις στο 9ο λεπτό, όμως τρία λεπτά αργότερα ο Χένρικ Ντάλσγκααρντ ισοφάρισε το σκορ του αγώνα στη Δανία.

Ο σκόρερ των φιλοξενουμένων είχε δοκάρι λίγο αργότερα, ενώ και οι γηπεδούχοι έχασαν κάποιες ευκαιρίες. Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός έπεσε και το 1-1 παρέμεινε, με τον Μπρούνο Γκάμα να μπαίνει αλλαγή στο 83' και να κάνει ντεμπούτο για τους Κύπριους.

Η πιο σημαντική ευκαιρία τους σημειώθηκε στο 116', όταν ένας άλλος παίκτης που μπήκε αλλαγή, ο Όμρι Άλτμαν, είχε μακρινό σουτ στο δοκάρι. Ο αγώνας οδηγήθηκε στα πέναλτι, όπου ο Ισραηλινός πρώην μέσος του Παναθηναϊκού ήταν ο πρώτος εκτελεστής για την ΑΕΚ, αλλά έστειλε την μπάλα ξανά στο δοκάρι.

Ακολούθησαν εύστοχες εκτελέσεις μέχρι το πέμπτο πέναλτι. Ο Κέναν Πίριτς έπιασε την προσπάθεια του Σορί Καμπά, όμως στο τελευταίο πέναλτι ο Γκους Λέντες βρήκε κι αυτός δοκάρι και η ΑΕΚ Λάρνακας αποκλείστηκε και πλέον συνεχίζει στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League.